';

The Village at White River Junction

Project Overview

Scope: A one-acre, 87,000SF, five-story, steel & concrete Assisted Living and Memory Care facility with 80 apartments (50 AL, 30 MC) and expansive, best-in-class amenities, gardens and terraces.  Reflecting nationwide trends in large urban markets, this community is located in a micro-urban, mixed-use setting and sits in the heart of the cultural and historic distract of White River Junction, Vermont.

The property embraces the unique constraints of the site while meeting the developer’s goal of creating a highly amenitized, arts-focused community, The Village at White River Junction was designed with a five-story, “vertical main street” approach.

Gates & Dickson negotiated the land purchase, lead the permit process at both the local and state level, raised the initial equity and secured construction financing with a three-state group of participating banks.  The project broke ground in 2017 and opened in 2019.

Recognition

The Village  |  thevillageatwrj.com

Architect  |  4240 Architecture

Interior Design  |  dpf design